Иван Запрянов

Иван Запрянов

Иван Запрянов е строителен инженер завършил промишлено и гражданско строителство в УАСГ с повече от 17 години стаж по специалността, по време на който е заемал редица отговорни длъжности, сред които проектант, технически ръководител, ръководител проект и управител като същевременно е черпил опит в международните компании ERA, LINDNER и KOGER&PARTNERS. В кариерата си израства от помощник технически ръководител до управител на чуждестранна строителна компания в рамките на 5 години. Ръководи изграждането няколко комплекса от еднофамилни къщи, бензиностанция, две мултифункционални сгради в Бизнес Парк София, инфраструктурни обекти, две пречиствателни станции, жилищни кооперации, посолство, обекти с реконструкция и довършителни работи в Белгия и Турция, над 130 интериорни проекта и еднофамилни сгради с високи изисквания по отношение на качеството и детайла в страната и чужбина. Достига своеобразен връх в професионалното си развитие, след което установява необходимостта от ъпгрейд, по-високи цели и нови предизвикателства в достигането, на които да вложи цялата си мотивация и енергия. В резултат, на което кандидаствува и бива приет да следва втората си магистратура в Холандия по специалност “Управление на устойчиви енергийни ситеми и възобновяеми енергийни източници”. След успешното завършване на образуванието си в една от най-подредените и екологично чисти страни в света, заминава за стаж в една от най-динамично развиващите се държави в близкия Изток, а именно Обединените Арабски Емирства. По време на престоя си в Дубай изпълнява длъжността помощник-директор проекти в EMAAR Properties, която е наи-голямата инвестиционна компания в региона, успешно завършила редица световно известни и емблематични сгради като Burj Khalifa, Dubai Mall, Dubai Marina и Sky View Residence. Също така работи по магистърски проект на тема “Development of Smart and Sustainable Real Estate Projects” и търси възможности за прилагането му в обект “Fountain View”, състоящ се от три кули по 70, 80 и 90 етажа върху общ подиум от 10 етажа с общо РЗП 800 000м2.

След успешното си дипломиране инж. Запрянов получава предложението да води изграждането на първия в страната енергийно ефективен затворен жилищен комплекс от еднофамилни къщи на “community” принцип  Green Park Sofia, където той донесе целия си професионален опит. Проекта ще използва геотермална възобновяема енергия от земното ядро за отопление на сградите с опция да покрива стандарт пасивни къщи и предоставя възможност за енергийна независимост на обекти при желание на клиента.

Накрая, но не на последно място Иван е щастлив съпруг и безкрайно благодарен на половинката си Анета, която стои плътно до него през годините на 16 годишният им семеен живот, пази гърба му по време на изкачването на върховете в професионалната си кариера и същевременно е горд баща на двете си дъщери Радост и Вяра, които го радват с учебните си успехи и в спортните си и артистични изяви.

Мечтата му е да изгради селище възможно най-близко като стойност до райско кътче на земята, където човек да се наслаждава на пълноценен и спокоен семеен живот.